6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Άρθρα μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ

15/05/2014 | άρθρα
Πειθαρχία Του Παιδιού
Πειθαρχία Του Παιδιού. Υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από κάθε ανεπιθύμητη συμπεριφορά ενός παιδιού. Κάτι θέλει να μας δείξει με αυτή τη συμπεριφορά του. Κάτι θέλει να μας πει.
20/04/2014 | άρθρα
Εκδηλώσεις Βίας στα σχολεία
Εκδηλώσεις Βίας στα σχολεία. Νέα μαστιγα "bullying". Κοινωνιολογική προσέγγιση
20/04/2014 | άρθρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ «BULLYING»
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αμερικανών επιστημόνων, το τραύμα από όποια μορφή κακοποίησης και αν προέρχεται - σωματική, ψυχολογική ή λεκτική - έχει μία δραματική επιρροή επάνω και στη δομή και στη χημεία του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του παιδιού, πράγμα που αποτελεί αιτία εμφάνισης προβλημάτων τόσο στη μάθηση όσο και στη γενικότερη συμπεριφορά του. Η κακομεταχείριση καταστρέφει τις εγκεφαλικές δομές που σχετίζονται με τη λογική σκέψη και τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε αναμνήσεις και συναισθήματα.
27/01/2014 | άρθρα
Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς
Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς Κοινή επιμέλεια
01/10/2013 | άρθρα
Eπίδομα τέκνου από τον ΟΓΑ
Yποβολή του εντύπου Α21 για το επίδομα τέκνου που δίνεται από τον ΟΓΑ και το Υπουργείο οικονομικών για το 2014.... η υποβολή της αίτησης του Α21 του επιδόματος τέκνου απο τον ΟΓΑ μαζί με την φορολογική δήλωση ... γονείς που είναι διαζευγμένοι και έχουν από κοινού την γονική μέριμνα (άσχετα από το ποιος έχει την επιμέλεια) και πληρώνουν διατροφή για το παιδί , προτείνεται να αιτηθούν την ανάλογη χορήγηση του επιδόματος...
01/10/2013 | άρθρα
ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΡΙΑ Ή ΤΙΜΩΡΙΑ;
Ένα βασικό ζήτημα που προβληματίζει τους γονείς σχετικά με την ανατροφή του παιδιού τους είναι αυτό της συμπεριφοράς του παιδιού. Συχνά,οι γονείς παρεμβαίνουν στη συμπεριφορά του παιδιού θέλοντας να τη διαμορφώσουν προς το καλύτερο,όπως εκείνοι πιστεύουν.
01/10/2013 | άρθρα
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής
Η Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής είναι μια διαταραχή που τη συναντάμε όλο και πιο συχνά στα παιδιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάγνωση γίνεται από μια διεπιστημονική ομάδα και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί σε κάποιο δημόσιο φορέα. (ΚΕΔΔΥ, δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας).
01/10/2013 | άρθρα
Παιδική Παχυσαρκία & Ψυχολογία Μια ματιά σε αιτίες, συνέπειες & βασικές συμβουλές
Έρευνα του τμήματος Διαιοτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 867.000 μαθητών απ' όλη την Ελλάδα και σε ένα διάστημα 13 ετών, δείχνει ότι τέσσερα στα δέκα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου είναι παχύσαρκα, ενώ περίπου τα μισά ασκούνται ελάχιστα ή και καθόλου.
15/09/2013 | άρθρα
Ένα μικρό παιδί...
Ένα μικρό παιδί... Βιωματική αφήγηση
21/06/2013 | άρθρα
Διαζύγιο και παιδί
Διαζύγιο και παιδί Πώς μιλάμε στο παιδί μας για το διαζύγιο;
03/12/2012 | άρθρα
Πως να ανακοινώσετε στα παιδιά το διαζύγιο
Πως να ανακοινώσετε στα παιδιά το διαζύγιο
30/11/2012 | άρθρα
Έρευνα..Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα - 24 μακροπρόθεσμων μελετών
Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα και η επίδραση της στην ανάπτυξη / εξέλιξη του παιδιού : μια επιστημονική ανασκόπηση μακροπρόθεσμων μελετών. Παρουσίαση των κύριων σημείων

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

  • Οι εντυπώσεις που εισέπραξα από το ΓΟΝ.ΙΣ είναι πολλαπλές και σε πολλά επίπεδα. Είναι πάνω από όλα το τόσο ζεστό περιβάλλον από τους εθελοντές που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικογένεια τους. Έχουν τόση υπέρμετρη ποιότητα συναισθημάτων που όταν φεύγει κάποιος από αυτό τον ευλογημένο χώρο, αισθάνεται τόσο πλήρης που αυτό κρατάει μέχρι την επόμενη συνεδρία. Το προσωπικό που αποτελείται από καταπληκτικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς κάνει εξαίρετη “δουλειά”, που απλά το εκφράζω έτσι ενώ για εκείνους είναι λειτούργημα, και αισθάνομαι ότι θα τους αδικήσω αν το αναφέρω σαν δουλειά. Αυτό που εισπράττω εγώ προσωπικά είναι ότι κάνουν μεγάλο αγώνα , παραμερίζοντας πολλές φορές και την προσωπική τους ζωή, ώστε να έχουν το αναμενόμενο ποθητό αποτέλεσμα που έχει ως σκοπό την υγιή λειτουργία της οικογένειας είτε είναι μαζί σαν έννοια, είτε οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν να είναι κάτω από την ίδια στέγη, αλλά είναι όλοι μαζί ξεχωριστά μια γοθιά. Όλοι οι εθελοντές φέρονται με μεγάλο αλτρουισμό και επειδή είναι μια προσπάθεια χωρίς οικονομικές απολαβές και η μόνη κατάθεση που υπάρχει είναι η κατάθεση ψυχής, η προσπάθεια τους στέφεται από επιτυχίες. Μιλώ πάντα σε προσωπικό επίπεδο γιατί η υπόθεση μου ήταν πολύ ιδιάζουσα και παρόλα ταύτα έγινε στο ΓΟΝ.ΙΣ υπεράνθρωπη προσπάθεια για μένα και το παιδί μου. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να ζητήσει βοήθεια από το κέντρο στήριξης οικογενειακών σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ . Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο σε αυτό που έχουνε κάνει οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ από το ΓΟΝ.ΙΣ σε μένα. Σας ευχαριστούμε που ΥΠΑΡΧΕΤΕ.

Μαρία Παλλαντζά

Σας ευχαριστώ και εγώ και η αδελφή μου για όλα αυτά που μάθαμε και μοιραστήκαμε μαζί σας. Να είστε καλά και να συνεχίζετε έτσι.

 

Δήμητρα Κατσιρίκου

 Από τους λίγους φορείς που τιμούν το πνεύμα και τη φιλοσοφία του εθελοντισμού. Καλή συνέχεια στο έργο σας. Γιάννος Λ. Γ.Γ. Νέας Γενιάς

  • Μακάρι όλοι οι γονείς να μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε πάντως.

Βαρβάρα, Βίκη, Μαριλίζα

 Ο ΓΟΝ.ΙΣ αποτελεί για μένα μια αλλαγή πορείας! Μια αλλαγή χωρίς αυτοκαταστροφή, χωρίς αυτοτιμωρία, αλλά γεμάτη διάθεση για ζωή!

Χρήστος Δ

 Ο ΓΟΝ.ΙΣ ήταν για μένα η βοήθεια που χρειαζόμουν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη βοήθεια και θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην κα Μαίρη που με δέχτηκε όσο και στην κα Βάσω που με ανέλαβε και είμαι ήδη πολύ καλύτερα!

Ιωάννα Κ