6972755552 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Άρθρα μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ

25/02/2021 | άρθρα
Παιδί και Διαζύγιο
Το διαζύγιο είναι πολύ στρεσογόνα κατάσταση τόσο για το γονιό όσο και το παιδί. Παρόλο που η αντίδραση εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, την προσωπικότητα του και το πώς διαχειρίζονται την κατάσταση οι γονείς, πολλά παιδιά νιώθουν λύπη,σύγχυση ,θυμό και άγχος και πολύ συχνά το εκφράζουν έντονα προς τα έξω. Το άρθρο αυτό απαντά στο ερώτημα: Πώς θα του το πω; Τι θα κανουμε ως γονείς;
25/02/2021 | άρθρα
Τα δικαιώματα του παιδιού στο διαζύγιο
Ο R. Emery, (Ph.D), καθηγητής Ψυχολογίας και Διευθυντής του Κέντρου για παιδιά, οικογένειας και νόμου στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια (ΗΠΑ), μέσα από τη μακρόχρονη ακαδημαϊκή, και κλινική του εμπειρία και έρευνα, κατέληξε σε έναν δεκάλογο δικαιωμάτων του παιδιού κατά το διαζύγιο. Οι γονείς που χωρίζουν εξακολουθούν να έχουν ευθύνη απέναντι στα παιδιά τους. Αν καταφέρουν να τους προσφέρουν τα παρακάτω δικαιώματα, θα έχουν εκπληρώσει σε σημαντικό βαθμό αυτήν την γονική υποχρέωση.
20/02/2021 | άρθρα
Σχολική Βία
Προβλήματα Συμπεριφοράς & Σχολική Βία: φαινόμενα που παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις; Συχνά και συστηματικά αρνητικές συμπεριφορές από έναν ή περισσότερους συμμαθητές. Χτυπήματα και πρόκληση τραυματισμών Κοροϊδίες, Χειρονομίες, Ειρωνείες και Προσβολές, Καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, Σκόπιμος αποκλεισμός και απομόνωση από παρέες, ομαδικά παιχνίδια και κοινωνικές δραστηριότητες ,Φραστικές επιθέσεις και απειλές Σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ...
14/12/2020 | άρθρα
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Οι γονείς καλύπτουν τα έξοδα του /των παδιών ανάλογα με τα εισοδήματα τους. Συνεπώς με την κοινή επιμέλεια δεν διακυβεύεται το δικαίωμα της διατροφής του παιδιού, τουναντίον εξασφαλίζεται η ισότιμη σχέση του παιδιού και με τους δύο γονείς του.
01/12/2020 | άρθρα
ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Η απο κοινού ανατροφή/κοινή επιμέλεια/συνεπιμέλεια των παιδιών είναι ζήτημα πολιτισμού και είναι δεδομένο ότι μπροστά στο συμφέρον του παιδιού να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς κάμπτεται κάθε άλλο συμφέρον ενήλικα γονέα ανεξαρτήτως φύλου.
21/11/2020 | άρθρα
Η από Κοινού Ανατροφή των παιδιών και οι πολιτικές προστασίας της παιδικής ηλικίας
Ζητάω πολλά; Είμαι Παιδί και Άνθρωπος μαζί!
11/11/2020 | άρθρα
Τα ΔΙΑΖΥΓΙΑ και οι γεννήσεις παιδιών εκτος γάμου σε στοιχεία
Ο γάμος είναι πιθανό να απολέσει μερικώς τη σημασία του ως θεσμός-πλαίσιο μέσα στο οποίο τελείται η αναπαραγωγή και η ανατροφή των παιδιών.
09/11/2020 | άρθρα
Ο δρόμος προς την κοινή επιμέλεια. Μέρος A'
Ενας οδηγός για την κοινη ανατροφή. Πραγματικότητα, προτάσεις,επιλογές για γονείς και ειδικούς. Εννοιες και κατανοηση τους.
04/11/2020 | άρθρα
Γονεϊκή αποξένωση
Η διαταραχή της ισορροπίας στην ανατροφή των παιδιών οδηγεί σε διάφορα στάδια απομάκρυνσης του ενός γονιού από την καθημερινότητα με αντίστοιχα και ανάλογα προβλήματα και ελλείψεις στην ανατροφή του παιδιού. Σε ακραίες συνθήκες χάνεται κάθε επαφή με τον ένα γονιό. Όταν αυτό συμβεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα το παιδί αποξενώνεται από το γονιό του με σοβαρές συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη.
10/11/2019 | άρθρα
Δημογραφικό και διαζύγιο
Το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον ,διότι η δημογραφική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σύνολο των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών αλλά ιδιαίτερα στη χώρα μας έχει διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα η οποία απαιτεί έναν ολικό επαναπροσδιορισμό της οργάνωσης τόσο της οικονομίας όσο και της κοινωνίας, για την ακρίβεια χρειάζεται αλλαγή της οπτικής, νέες νοοτροπίες και ολιστική προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες.