6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Ενημέρωση Βουλευτών

Αξιωματικής αντιπολίτευσης

 

Αγαπητοί βουλευτές και βουλεύτριες της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Όποια ή όποιος θέλει να ενημερωθεί για τα αγαθά που προσφέρει η κοινή επιμέλεια, η συν-ανατροφή για τα παιδιά εντός και εκτός γάμου των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει ή βρίσκονται σε διάσταση, μπορεί να το ζητήσει, καθώς, μακριά από στερεότυπα, προσφέρουμε τη γνώση, την εμπειρία μας αλλά και την επιστημονική και μεθοδολογική προσέγγιση, όπως αυτή έχει παγιωθεί στη κοινωνία, στο σύγχρονο προοδευτικό κόσμο και στη διεθνή πρακτική της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού.

Δεν είναι όμως μόνον το συμφέρον του παιδιού. Πιστεύουμε ότι το αίτημα της κοινής επιμέλειας δεν μπορεί να λείπει από τη «φαρέτρα» οποιασδήποτε γνήσιας και ειλικρινούς προσπάθειας πραγματικής χειραφέτησης των γυναικών στο 21ο αιώνα, εφόσον μέσα από αυτήν μπορούν να δημιουργηθούν οι όροι για πραγματικά ισότιμη με τον άνδρα επαγγελματική, κοινωνική, πολιτική και προσωπική ζωή και εξέλιξη της γυναίκας.

Γι’ αυτό εξάλλου, η κοινή επιμέλεια έχει ήδη καθιερωθεί σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών με προοδευτικά συστήματα κοινωνικού κράτους, καθώς μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή κατατείνουν οι συστάσεις ευρωπαϊκών οργανισμών, αλλά και πλειάδα προοδευτικών φορέων και πανεπιστημιακών σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα.

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. ως Πιστοποιημένος Φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ΥΑ Δ23/9208/608 υπ. Εργ. Φ.Ε.Κ. 494 /1-4-15 τ.2 έχει 15ετή εμπειρία στα θέματα της από κοινού ανατροφής των παιδιών, στην υποστήριξη γονέων και οικογενειών σε τυχόν διαζύγιο και σε ζητήματα οικογενειακού δικαίου με την εθελοντική λειτουργία του κέντρου στήριξης οικογενειακών σχέσεων του φορέα μας. Διαθέτουμε και την γνώση και τα στοιχεία από έρευνες στα πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιά καθώς και επίσημα στοιχεία από τη ΓΑΔΑ για τις αποφάσεις επικοινωνίας. Επίσης διαθέτουμε στοιχεία από τη διεθνή εμπειρία και το θετικό αποτύπωμα που έχει η εφαρμογή της κοινής επιμέλειας στα κοινωνικά πιο προοδευμένα κράτη του κόσμου, όπως π.χ. οι σκανδιναβικές χώρες.


Δείτε τις δύο τελευταίες διαδικτυακές συναντήσεις με νομικούς και ειδικούς που έχουν άμεση σχέση με το ζήτημα της από κοινού ανατροφής:

1) Διαδικτυακός Διάλογος του ΓΟΝ.ΙΣ. για την συνεπιμέλεια 2021-02 -20 ΓΟΝ.ΙΣ. Ενημέρωση σχετικά με το νομοσχέδιο και την κοινή ανατροφή (συνεπιμέλεια) https://youtu.be/4UcGfJ0Xr8k ή εδώ

2) ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ (ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ) ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ https://youtu.be/ZeoJ_PDGPME ή εδώΔείτε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ παραγωγής 2015 εδώ ή στο σύνδεσμο https://youtu.be/mxDsj4KGYTM


Είμαστε στην διάθεση σας για ενημέρωση και τεκμηρίωση των απόψεών μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΑΝΔΡΈΑΣ ΑΝΔΡΙΏΤΗΣ 15/05/2021

Στηρίζω και επικροτώ τα δίκαια αιτήματα σας. Εύχομαι και ελπίζω οι πολιτικοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στα άτυχα παιδιά γιατί ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΊ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΊΣ ΤΟΥ.

MATARAS ANTONIOS 15/05/2021

Συγχαρητήρια για τον πολυετή αγώνα που κάνετε για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου προς όφελος πάντα του παιδιού.Επισης συγχαρητήρια κ για την ενημέρωση που παρέχετε

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Tο gonis.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gonis.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.